Can Canaleta
Can Canaleta

 

UNA MICA D'HISTÒRIA 

 

Can Canaleta és un mas d'origen humil construït l'any 1856 a 486 metres d'alçada. Conserva la estructura clàssica de pedra dels masos tradicionals catalans i, tot i haver estat reformada diverses vegades al llarg de la seva història, ha conservat perfectament la seva estructura original.

L'activitat principal de la casa va ser sempre la vinya. Avui en dia es manté per raons sentimentals i en extensió molt més reduïda que quan la casa vivia exclusivament de les feines del camp. També hi va haver vaques, horta, oliveres,...  i es que Can Canaleta té una extensió de 30 hectàrees (300.000m2).Hem volgut respectar al màxim la forma original de la casa i de l'entorn, és per això que les nostres intervencions s'han limitat a restaurar i condicionar tots els espais per a poder gaudir d'un millor confort.  

Vista des de Can Canaleta
Vista des de Can Canaleta
L'antiga cuina i forn de pà
L'antiga cuina i forn de pà

QUE HI TROBAREU

 

 

A la planta baixa, només entrar,  hi trobareu el rebedor amb la antiga premsa de vi (que encara fem servir avui dia), l'accés al celler i al menjador. També és on vivim nosaltres.Al menjador hi veureu el forn de pa i l'antiga cuina de foc a terra que sempre mantenim encès quan el fred apreta. És un plaer, us ho assegurem. Des d' aquí hi ha l'accés a la cuina, sempre visible i oberta.  A recepció sempre trobareu mapes i informació de la zona a més adreces d'alguns establiments que us recomanem per la seva atenció, qualitat i pels seus productes, ja siguin botigues d'alimentació, pastisseries, cafès o restaurants. 

La "U", ZONA D'ESBARJO i la PÈRGOLA

 

 

L'antic cobert, on es guardava el carro i la palla i que té forma de "U",  és avui una zona de descans i esbarjo. Podreu relaxar-vos llegint un llibre de la nostra biblioteca, o bé distreure-us amb els diferents jocs de taula mentre preneu una copa tot esperant l'hora de sopar.A l'hivern podreu gaudir de l'escalfor de la salamandra que, a més de donar al cobert una llum especial, fa que el confort ens relaxi i no es vulgui deixar l'espai. Tenim una amplia pèrgola que a més de ser una zona d'ombra quan el sol apreta, és on us servirem l'esmorzar i el sopar durant els dies d'estiu, (sempre que el temps ho permeti, es clar).

Altres espais de la casa